Recensies boek

Recensies

 

Lezing voor HR functionarissen:

 

 

Interviews

Interview A+O-Metalektro
Waarom wel een dubbeltje en geen kwartje? Hoe de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen?

Interview ZIPconomy
Aanleiding om het boek te schrijven en tips voor managers om het gat tussen werkvloer en management te dichten.

 

Enkele recensies

“Mooie opbouw van het boek. In het voorwoord is goed uitgelegd op welke manier Albert is geïnspireerd om dit boek te schrijven, mooi verhaal! Het boek is op duidelijke wijze ingedeeld in hoofdstukken en het boek is goed en makkelijk te lezen. Als managers bepaalde theorie willen lezen en gebruiken is het makkelijk te vinden.
De theorie wordt op heldere wijze gekoppeld aan de praktijkvoorbeelden en de interviews, het is voor de lezer goed te volgen. De theorie in het boek en de praktijkvoorbeelden brengen de lezer tot nieuwe inzichten, dat is leuk om te lezen! De transfer van theorie naar praktijk en vice versa is zo echt bruikbaar voor de lezer. Het natuurlijke handelen van bepaalde managers, die het potentieel benutten van lager opgeleiden, wordt ook vertaald naar de theorie. En anderzijds worden de verschillende theorieën in het boek op duidelijke wijze met elkaar verbonden en dat maakt het boek compleet.”
Piet Kuiper, manager Benelux ING bank

 

”Albert Nieuwenhuis is een ervaren en bevlogen professional. Hij bezit het talent om zowel de zakelijke als de menselijke kant in veranderprocessen beide evenveel gewicht te geven. Het resultaat, helder beschreven in dit boek, is vernieuwend.
Het inspireert de lezer om anders te kijken. Anders kijken naar terugkerende patronen, anders kijken naar de dynamiek van een organisatie en het ruimte geven aan nieuwe invalshoeken, om de afstand tussen management en werkvloer te verkleinen. Alle betrokkenen in de organisatie profiteren van deze holistische aanpak. Een verrassende en overzichtelijke kijk op het functioneren van organisaties ten aanzien van het personeel dat het minst in beeld is.

Dit boek is een aanrader voor professionals in zowel de zakelijke – als in de dienstensector of in het onderwijs. De inzichten die ik heb verkregen na het lezen van dit boek, kan ik gelijk toepassen in mijn werk in het mbo (Entree, niveau 2). Voor deze doelgroep en de betrokken professionals valt in het onderwijs, de fase van opleiden en groei, veel winst te behalen.
Het boek is mooi opgebouwd. Van beschrijvingen van organisatieparadigma’s, via omgevingskenmerken van lager opgeleiden, tot een helder en werkbaar instrument. Nieuwenhuis is erin geslaagd solide theorie praktisch te vertalen. Met het model, waarin alle aspecten verenigd zijn, kan namelijk direct gewerkt worden.”
Johanna Kuiper, Loopbaanexpert/coach mbo